نمایشگاه بازرگانی (trade fair)، به نوعی از نمایشگاهها گفته میشود که شرکتهای فعال در یک حوزه خاص مانند صنعت، تجارت و فناوری در آن حضور پیدا کرده و جدیدترین تکنولوژیها، تکنیکها، فرآوردهها، کالاها و خدمات خود را به شرکتهای دیگر و بازدیدکنندگان نمایش میدهند. علاوه بر این به واسطه برگزاری نمایشگاه بازرگانی، شرکتها میتوانند از تازهترین اخبار و تکنولوژیهای رقبا آگاه شوند که این موضوع در سیاست گذاریهای کلان رقابتی و استراتژیهای مدیریتی آینده شرکت تاثیرگذار است.
آنچه می خوانید
- اهمیت نمایشگاه بازرگانی
- انواع نمایشگاههای بازرگانی
- ۳ نکته مهم در خصوص نمایشگاههای بازرگانی
- ۳ نکته مهم افزایش بهرهوری شرکت در نمایشگاههای بازرگانی
- ۳. استفاده از تکنیکهای تعامل با مخاطبین
به طور معمول رویدادهای بازرگانی امکان حضور نمایندگان شرکت، کارشناسان حوزه مربوطه و خبرنگاران رسانهها را فراهم میکنند. در واقع برخلاف نمایشگاههای عمومی، در این نمایشگاهها اغلب عموم مردم و مصرفکنندگان اجازه حضور ندارند. طبق این سیاست برگزاری، نمایشگاهها یا رویدادهای بازرگانی را میتوان به سه دسته نمایشگاه بازرگانی همگانی، نمایشگاه بازرگانی تخصصی و نمایشگاه بازرگانی تلفیقی تقسیم بندی کرد. در ادامه مقاله سعی شده است اطلاعاتی در خصوص شرکت در نمایشگاهها، افزایش بهرهوری و تحقق اهداف نمایشگاهی در اختیار شما قرار داده شود.
اهمیت نمایشگاه بازرگانی
نمایشگاههای بازرگانی را میتوان به عنوان پلتفرمی جهت تبادل دانش در مقیاس ملی و بینالمللی تعریف کرد. اهمیت این پلتفرم چیزی بیش از یک ابزار بازاریابی یا بازاریابی صادراتی است. در این بخش از مقاله قصد داریم تا مهمترین مزایای این نوع نمایشگاهها را بررسی کنیم.
- اولین و مهمترین مزیت نمایشگاه بازرگانی، ایجاد رقابت سالم داخلی و بینالمللی است. در واقع در این نمایشگاهها شرکتهای مختلف از کشورهای متفاوت، تکنولوژی، کالا و خدمات رقبای خود را بررسی خواهند کرد. این رقابت به شرکت کنندگان در افزایش و ارتقا تولید و تعیین روند استراتژیک شرکت، کمک میکند.
- تبادل اطلاعات و دانش فنی از دیگر مزایای این نوع نمایشگاهها است. حضور در این نمایشگاه به شرکتکنندگان کمک میکند تا علاوه بر رقابت سالم از دانش و تکنولوژی روز دنیا بهرهمند شوند.
در واقع نمایشگاه بازرگانی با ارائه امکان برگزاری سمینارها و کنفرانسهای آموزشی، زمینه بحث، تبادل نظر و دانش در حوزههای تخصصی را فراهم میکند. بدیهی است که این موضوع در افزایش سطح اطلاعات و دانش فنی شرکتها موثر است.
- مزیت مهم دیگر در برگزاری این نوع نمایشگاهها زمینه انتقال تکنولوژی است. مشارکت در نمایشگاههای بینالمللی به ویژه نمایشگاههای تخصصی، از عوامل مهم در انتقال تکنولوژی و دانش روز دنیا به صنعتگران است.
انواع نمایشگاههای بازرگانی
بر اساس تعریف جهانی حوزه بازاریابی صادرات، نمایشگاه بازرگانی را میتوان به چندین دسته مختلف تقسیم کرد. طبق این دسته بندی انواع نمایشگاههای تجاری از نظر نوع بازدیدکنندگان به دو دسته نمایشگاههای عمومی و تخصصی تقسیم میشوند.
نمایشگاههای تجاری از نظر میزان و محدوده بازدید نیز به سه دسته نمایشگاههای ملی، منطقهای و بینالمللی تقسیم میشوند. نمایشگاهها از منظر زمانی نیز قابل بخش بندی هستند. نمایشگاه رویدادهای ویژه یا نمایشگاههای دائمی از این نوع بخش بندی هستند.
هنگام تصمیمگیری در مورد شرکت در یک نمایشگاه بازرگانی، باید مشخص کنید که کدام یک از این نوع نمایشگاهها برای شرکت و محصول شما مناسبتر است. اگر محصولات شما مصرفی هستند و میخواهید در مورد محصولات خود بازخورد مشتریان را دریافت کنید، شاید یک نمایشگاه بازرگانی عمومی برای شما بهترین انتخاب باشد.
از طرفی، اگر تولیدات شما قطعات تخصصی یا تجهیزات تکنولوژی محور است، احتمالا یک نمایشگاه بازرگانی تخصصی صنعت برای پاسخگویی به نیازهای شما مناسبتر باشد. همچنین، اگر میخواهید حوزه کسب و کار خود را به سطح بینالمللی گسترش دهید، میتوانید نمایشگاه بازرگانی بین المللی را انتخاب کنید.
۳ نکته مهم در خصوص نمایشگاههای بازرگانی
تصمیم گیری برای شرکت در نمایشگاه میتواند از نظر مالی، نیروی انسانی و زمان، هزینه قابل توجهی را برای شرکت در بر داشته باشد. برنامه ریزی استراتژیک و توجه به چند نکته بسیار مهم، موجب حضور موفق در نمایشگاه میگردد. در ادامه مقاله ۳ نکته مهم در خصوص شرکت در رویدادهای نمایشگاهی در اختیار شما قرار داده میشود. همراه ما باشید.
تعیین اهداف شرکت در نمایشگاه
قبل از شرکت در نمایشگاهها باید هدفگذاری دقیقی جهت شرکت در این رویدادها انجام دهید. در واقع شما باید بدانید چه اهدافی را دنبال میکنید، جامعه آماری مشتریان شما چیست؟ کدام متد برای توسعه روابط شما با مشتریان مناسب است؟
چه محصولات یا خدماتی ارائه میدهید؟ برنامه شما برای تبلیغات چیست؟ از کدام تکنیکهای معرفی برند استفاده خواهید کرد؟ و سوالاتی از این دست که شما را در تعیین هدف شرکت در نمایشگاه کمک خواهد کرد.
تعیین مختصات بازار هدف
شما باید نوعی از نمایشگاهها را انتخاب کنید که برای کسب و کار شما بهترین بازده بازگشت سرمایه را فراهم کند. برای تحقق این هدف لازم است نمایشگاهی را انتخاب کنید که به بهترین وجه، مخاطب مورد نظر شما را هدف قرار دهد.
همچنین باید نمایشگاه انتخابی شما با اهداف شرکت شما مطابقت داشته باشد. در واقع شما باید بررسی کنید که اهداف انواع نمایشگاه تجاری چیست و مخاطبان نمایشگاه انتخابی چه کسانی هستند؟
تعیین مخاطب هدف
به طور کلی مراجعین به نمایشگاهها به ۳ گروه تامینکنندگان، عرضهکنندگان و مصرف کنندگان تقسیم میشوند. جامعه هدف شما کدام یک از این گروهها است؟ باید تعیین کنید کدام مخاطب میتواند برای برنامه بازاریابی شما بهترین باشد. اگر میخواهید چندین مخاطب را هدف قرار دهید، مطمئن شوید که اطلاعات مناسبی برای رفع نیازهای هر یک از آنها دارید.
۳ نکته مهم افزایش بهرهوری شرکت در نمایشگاههای بازرگانی
راهکارها و تکنیکهای بسیاری جهت افزایش بهرهوری حضور در نمایشگاهها وجود دارد. در ادامه مقاله، ۳ نکته مهم افزایش بهرهوری شرکت در نمایشگاههای بازرگانی ارائه شده است که مخاطبان شما را شگفت زده میکند.
۱. گسترش شبکههای اجتماعی
اینستاگرام، لینکدین، پینترست، یوتیوب و دیگر شبکههای اجتماعی، ابزارهای فوقالعادهای در حوزه برندینگ و تبلیغات به ویژه تبلیغات نمایشگاهی در اختیار شما قرار میدهند.
۲. ایجاد جذابیت ظاهری و هیجانی برای غرفه
استفاده از طراحی زیبا و متناسب با ساختار شرکت و محصولات، استفاده از تجهیزات الکترونیک مانند نمایشگرهای تعاملی و نمایش تبلیغات گرافیکی با کیفیت، استفاده از بروشور و کاتالوگ محصولات و خدمات، راهاندازی مسابقه و قرعه کشی و مواردی مانند آن میتواند در جلب نظر مخاطبین بسیار موثر باشد. در واقع استفاده از ادبیات تبلیغاتی غنی بسیار حائز اهمیت است.
۳. استفاده از تکنیکهای تعامل با مخاطبین
همه چیز میتواند از یک سلام گرم دوستانه یا پرسیدن یک سوال آغاز شود. برای ایجاد یک رابطه خوب با مخاطبین علاوه بر مراقبت کلامی، کنترل زبان بدن نیز بسیار حیاتی است.
با بازدیدکنندگان گپ بزنید و بررسی کنید که آنها به کدام جنبه کسب و کار شما علاقه بیشتری دارند (رفتار و گفتار مخاطبین خود را به دقت بررسی کنید). بدون اعمال فشار و تحمیل نظر راه حلهای مناسب برای سوالات و نیازهای بازدیدکنندگان ارائه دهید.
دیدگاه خود را بنویسید